Zakelijk Online
Image default
Marketing en reclame

Houd met campagne onderzoek de regie over media campagnes

 

Het media aanbod is vandaag de dag uitgebreider dan ooit. Consumenten kiezen zelf welke kanalen zij gebruiken en wanneer. Sociale media bieden bovendien iedereen een platform om direct hun mening met de wereld te delen en de interactie op te zoeken. Dit biedt veel kansen, maar ook uitdagingen bij het inzetten van een doeltreffende media campagne. Met campagne onderzoek houd je grip op het effect van jouw media campagnes.

 Campagne onderzoek: onmisbare schakel met jouw doelgroep

Met campagne onderzoek geef je jouw merk de benodigde voelsprieten om te slagen in dit dynamische media landschap. Stelselmatig campagne onderzoek is van onschatbare waarde om jouw doelgroep aan je te binden. Je komt te weten wat via elk relevante mediakanaal over jouw campagne en merk wordt gezegd, door pers en publiek. Het brengt je in directe verbinding met jouw doelgroep en de omgeving waarin men zich beweegt. Dit levert een scala aan inzichten op over de impact en beleving van jouw media campagne. Waar je vervolgens snel en efficiënt op kunt inspelen. Alleen met regelmatig campagne onderzoek kun je de taal spreken van jouw doelgroep.

 Stelselmatig campagne onderzoek biedt vooruitziende blik

Met een benchmark onderzoek stel je vast hoe en in welke mate jouw merk wordt ontvangen door je doelgroep. En hoe deze merkbeleving zich verhoudt tot andere spelers in de markt. Zo’n benchmark geeft je vervolgens houvast bij het interpreteren van toekomstige rapportages van campagne onderzoek. Ligt de campagne op koers om de gestelde doelen te bereiken? Staan de metertjes van de effectmetingen op groen of ook deels op rood, vergeleken met de benchmark? Met stelselmatig campagne onderzoek bouw je een schat aan historische data op. Het helpt je om patronen en trends te signaleren; niet alleen bijzonder bruikbaar bij het lanceren van nieuwe media campagnes maar ook als input voor de overkoepelende marketingstrategie. Deze opgebouwde inzichten dragen bij tot forecasting van toekomstige ontwikkelingen, ontluikende trends, risico’s én potentiële groeikansen in het medialandschap waarin jouw doelgroep zich bevindt. 

 Campagne onderzoek werkt kostenbesparend

Campagne onderzoek maakt inzichtelijk hoe jouw campagne scoort per media kanaal. Het stelt je in staat onderbelichte kanalen in een vroeg stadium meer aandacht te geven. Of om juist volop in te zetten op uitblinkende kanalen, voor maximaal rendement. Investeren in campagne onderzoek legt een gezonde fundering die vervolgens met stelselmatig vervolgonderzoek doorlopend kan worden uitgebouwd en gefinetuned. Frequent campagne onderzoek voorkomt dat die fundering om de zoveel tijd helemaal opnieuw moet worden gelegd, met alle kosten van dien. Stelselmatig campagne onderzoek draagt ertoe bij dat de resources die je tot je beschikking hebt enkel daar worden ingezet waar het telt. Of het nu gaat om campagnebudget of om de betrokken marketing- en communicatie professionals.

Campagne onderzoek is in het huidige, overweldigende media aanbod kortom onmisbaar in jouw arsenaal voor doeltreffende media campagnes. Het helpt je om kansen in de markt optimaal te benutten, maar ook om risico’s zoveel als mogelijk en in een vroeg stadium af te wenden. Stelselmatig campagne onderzoek biedt je een kompas dat helpt je koers te bepalen in het media landschap van nu.