Zakelijk Online
Image default
Grote bedrijven

Waarom betaalde blogs plaatsen

Waarom betaalde blogs plaatsen

Ben je actief bezig met het optimaliseren van je website door middel van SEO, dan is de kans aannemelijk dat je je ook frequent bezighoudt met off-page optimalisatie. Ook wel bekend als linkbuilding. Dit zijn alle factoren van buitenaf die bepalen welke positie jouw website of webshop door Google toebedeelt krijgt in de zoekresultaten. In het begin zal je veelal links plaatsen op startpagina’s en naarmate je meer wilt groeien zal je linkjes gaan ruilen. 

Toch komt er op een gegeven moment een punt, dat je niet meer verder kunt met het huidige netwerk waaruit je nu put. Dit is het moment dat je zult moeten betalen om iets te weeg te kunnen brengen.Ook kun je Content laten schrijven voor de website die snel opgepikt wordt door de zoekmachines. Deze content kun je ook weer voor de betaalde blogs gebruiken. Waarom betaalde blogs plaatsen een belangrijke stap is, vertellen we je hier.

Autoriteit

Wanneer je actief bezig bent met linkbuilding, dan is de vraag waarom betaalde blogs plaatsen belangrijk is en zorgt voor een betere positionering in Google wellicht ietwat overbodig. Toch zijn er nog veel bedrijven die hier het belang en vooral ook effect op lange termijn niet van inzien. Wanneer je wilt scoren, dan is autoriteit van een website ontzettend belangrijk. Bij linkbuilding gaat het er namelijk om, dat een stukje van deze autoriteit wordt doorgegeven naar je eigen site door middel van het geplaatste linkje in het blog wat je plaatst. Des te hoger deze is, des te hoger het effect. Voor goede plaatsingen, zal je dus simpelweg moeten betalen. Kies je ervoor dit niet te doen, dan is de kans vrij groot dat je op een gegeven moment je plafond hebt bereikt.

Natuurlijk linkprofiel

Een goede basis is het begin voor iedere website. De meeste mensen willen deze dan ook zelf kunnen bijhouden zonder technische kennis hiervoor nodig te hebben. Je kunt een WordPress website ontwerp offerte aanvragen als je op zoek bent naar een effectieve en betaalbare manier om een goede website te beginnen.

Een andere reden waarom betaalde blogs plaatsen verstandig is, is door het creëren van een natuurlijk linkprofiel. Bij het plaatsen van betaalde blogs, gaat het namelijk vaak over het plaatsen op onder andere nieuwswebsites. Op deze websites komen doorgaan enkele duizenden bezoekers per dag, waardoor deze website door Google wordt gezien als relevant en autoritair. Dit zorgt er niet alleen voor dat de waarde van deze link gigantisch is, maar zorgt er ook voor dat er mensen via deze site op jouw website terechtkomen, doordat ze je blogs lezen en de links aanklikken. Dit zorgt ervoor dat Google ziet dat het relevante content betreft, waardoor je beide wordt beloont. Het plaatsen van betaalde blogs is dus in meerdere- opzichten een echte aanrader en is dit iets wat jij gedurende je optimalisatie werkzaamheden zeker moet overwegen.