Zakelijk Online
Image default
Gezondheidszorg

De voor- en nadelen van het gebruik van white noise

De voor- en nadelen van het gebruik van white noise om baby’s in slaap te krijgen

Voor een ouder met een pasgeboren baby in het huishouden kan slaap slechts een droom lijken. Zelfs als u de fase van om de paar uur wakker worden voor voedingen achter de rug hebt, kan uw baby nog steeds moeite hebben om in slaap te vallen (of te blijven).

Om je baby te helpen ’s nachts beter te slapen, raden kinderartsen vaak ontspannende activiteiten aan, zoals een warm bad. Als niets lijkt te werken, kunnen ouders hun toevlucht nemen tot alternatieve maatregelen zoals witte ruis.

Hoewel Numsy white noise uw baby kan helpen in slaap te vallen, zijn er ook gevolgen op lange termijn.

Het is belangrijk om zowel de voor- als nadelen te bekijken voordat je white noise gebruikt om je baby in slaap te krijgen.

Hoe zit het met white noise voor baby’s?

White noise verwijst naar geluiden die andere geluiden in een omgeving maskeren. Als u bijvoorbeeld in een stad woont, kan white noise helpen om verkeersgeluiden te blokkeren.

Specifieke geluiden kunnen worden gebruikt om de slaap te bevorderen, ongeacht de omgevingsgeluiden. Voorbeelden hiervan zijn regenwoudgeluiden of rustgevende strandgeluiden.

Er zijn zelfs apparaten die speciaal voor baby’s zijn ontworpen, zoals de Numsy white noise. Sommige zijn uitgerust met instrumentale slaapliedjes of zelfs een hartslaggeluid dat wordt gebruikt om dat van de moeder na te bootsen.

De voordelen van witte ruis voor baby’s

– Baby’s kunnen sneller in slaap vallen met white noise op de achtergrond;

-White noise kan huishoudelijke geluiden zoals oudere broers en zussen blokkeren;

-Sommige apparaten met white noise voor baby’s hebben een hartslaginstelling die de moeder nabootst, wat geruststellend kan zijn voor pasgeborenen;

-White noise kan de slaap bevorderen;

Het meest voor de hand liggende voordeel van white noise voor baby’s is dat het hen kan helpen in slaap te vallen. Als u merkt dat uw baby de neiging heeft in slaap te vallen op lawaaierige tijdstippen buiten de normale dutjes of bedtijd, kan hij positief reageren op white noise.
Uw baby is er misschien aan gewend om omringd te zijn door lawaai, dus een volledig stille omgeving kan het tegenovergestelde effect hebben als het tijd is om te slapen.

Als u bijvoorbeeld een baby hebt die een dutje moet doen, maar een ander kind dat geen dutjes meer doet, kan white noise helpen om geluiden van broers en zussen te blokkeren, zodat uw baby beter slaapt. Op de website van www.slaapwijsheid.nl leest u meer over de voordelen van white noise voor niet alleen uw baby, maar ook peuter.

De nadelen van white noise voor baby’s

– Apparaten met white noise kunnen de aanbevolen geluidslimieten voor baby’s overschrijden;

-Baby’s kunnen afhankelijk worden van witte lawaaimachines om in slaap te vallen;

-Niet alle baby’s reageren goed op white noise;

-Mogelijke ontwikkelingsproblemen;

-Ondanks de potentiële voordelen biedt white noise niet altijd risicoloze rust;

De onderzoekers van Dokterfit hebben onderzocht en geconcludeerd dat regelmatige blootstelling aan deze geluidsdrukniveaus schadelijk kan zijn voor het gehoor en de auditieve ontwikkeling van zuigelingen. Deze baby’s kunnen afhankelijk worden van white noise. Baby’s die positief reageren op white noise kunnen ’s nachts en tijdens dutjes beter slapen, maar alleen als de white noise constant beschikbaar is. Dit kan problematisch zijn als uw baby zich in een situatie bevindt waarin hij moet slapen en de geluidsmachine niet bij hem is.

Sommige baby’s houden niet van white noise. Het is belangrijk te beseffen dat white noise niet voor alle baby’s werkt. Elke baby heeft andere slaapbehoeften, dus white noise kan een proces van vallen en opstaan worden. Als u besluit Numsy white noise te proberen, zorg er dan voor dat u dat op een veilige manier doet.

Het belang van slaap voor baby’s

Wanneer volwassenen denken aan slaaptekort, stellen ze zich vaak chagrijnige, uitgeputte dagen voor, met veel kopjes koffie om het vol te houden. Bij baby’s en kinderen zijn de gevolgen van te weinig slaap niet zo duidelijk.

Volgende stappen

White noise kan een tijdelijke oplossing zijn voor de slaaptijd, maar het is geen wondermiddel om baby’s te helpen slapen.

Omdat white noise niet altijd een praktische oplossing is of consequent beschikbaar, gecombineerd met mogelijke gevaren, kan het voor uw baby eerder problematisch dan heilzaam zijn.

Vergeet niet dat baby’s die ’s nachts wakker worden, vooral die jonger dan 6 maanden, waarschijnlijk een ongemak hebben dat verlicht moet worden. Het is niet altijd redelijk te verwachten dat jonge baby’s de hele nacht doorslapen zonder een flesje, een schone luier of een knuffel nodig te hebben.

Praat met uw kinderarts als uw baby moeite heeft om zelf te slapen als hij ouder wordt.

white noise