Zakelijk Online
Image default
Detailhandel

Handige tips voor het kiezen van een regenjas

Handige tips voor het kiezen van een regenjas

 

In een land waar het regelmatig kan regenen, is een regenjas een absolute must. Gelukkig zijn er daarom dus ook genoeg verschillende modellen verkrijgbaar en kun je tijdens een beetje regen dus prima naar buiten toe, zonder dat je helemaal nat wordt. Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden, zodat je zeker weet dat je jas voldoet aan de door jouw gestelde eisen. Het kan namelijk zijn dat je bewust zoekt naar een lange regenjas of juist een korte jas nodig hebt. Kortom, zaken genoeg om rekening mee te houden. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste jas.

 

Stel een budget vast

Alles heeft een prijs, een nieuwe regenjas heren dus ook! Om ervoor te zorgen dat je doelgericht kunt zoeken, is het aan te raden om vooraf een budget in gedachten te nemen, zodat je op basis daarvan een gemakkelijkere keuze kunt maken. Met het enorme assortiment is het niet zo gek dat er jassen zijn die beginnen bij enkele tientallen euro tot een bedrag van honderden euro’s. Omdat een geschikte jas te vinden, is het natuurlijk wel handig te weten wat je zou willen betalen. Stel voor jezelf dus een budget dat ook realistisch is en dus ook past bij de jas die je zoekt. Je kunt wel een hele dure regenjas willen hebben, maar wanneer dit niet binnen je budget past, moet je toch echt concessies doen.

 

Welke maat heb je?

De maat van je regenjas dames is wel handig te weten. Vaak draag je onder deze jas ook nog een dikke trui, waardoor het aan te raden is om deze ook tijdens het passen te dragen. Wanneer je namelijk gaat passen met een t-shirt, dan kan dit een vertekend beeld geven. Je doet er dan dus ook goed aan om in een winkel te gaan passen, zodat je meteen kunt zien hoe de regenjas staat. Het kan zijn dat je op het eerste oog direct verkocht bent, maar uiteindelijk toch tot de conclusie komt dat het toch niet is wat je eigenlijk zocht. Zorg er dus ook voor dat je met de juiste kleding naar de winkel gaat, zodat de jas goed gepast kan worden.

 

Online of naar de winkel

Online winkelen is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Het is daarom dus ook de vraag of dit ook voor een regenjas aan te raden is. We kunnen het ons namelijk ook heel goed voorstellen dat je er wellicht niet heel erg veel zin in hebt om naar een fysieke winkel te moeten. Anderzijds is het ook zo, dat wanneer je online shopt, de kans aanwezig is dat de jas niet past of niet mooi is en je deze retour moet sturen. Voor beiden is dus wel iets te zeggen. Je kunt dus het beste op je eigen gevoel afgaan en wellicht alvast wat oriënteren op het internet en vervolgens naar een winkel gaan om daar te kunnen passen.