Zakelijk Online
Image default
Detailhandel

De eerste keer aan de pokertafel

De eerste keer aan de live pokertafel is voor iedereen anders. De ene persoon gaat er zitten en heeft geen spanning en de andere fold azen van de spanning. Een goede voorbereiding is al het halve werk voor een goede eerste ervaring.

Als je nieuw bent tot poker dan is de kans groot dat je fouten gaat maken. Het maakt niet uit hoe goed je voorbereid denkt te zijn, het moment dat je aanschuift aan een pokertafel voor de eerste keer dan is de fout snel genoeg gemaakt. Het maakt niet uit als je fouten maakt maar zorg ervoor dat ze niet kostbaar zijn. Speel daarom in het begin cashgames of toernooien voor een lage buy-in. Je kunt hier nog vrij spelen en fouten maken. Van fouten maken leer je en je kunt de eerste spanning van je af spelen. Je leert ook van andere mensen en je kunt vanaf klein ook naar grote toernooien toe groeien. Leren is de kunst bij poker. Steeds opnieuw handen spelen en focussen op de dingen die je moeilijk vind.

Beginnende spelers

Probeer zo min mogelijk fouten te maken als beginnende speler door op voorhand genoeg onderzoek te hebben gedaan naar de pokerhanden die je besluit te spelen. Als je deze fouten weet te vermijden dan kun je gegarandeerd langer door spelen en soms zelfs met een leuke winst naar huis gaan. Je kunt poker leren door je te abonneren bij verschillende pokerscholen. Deze mensen geven je meer informatie over bepaalde handen en leren je hoe je moet omgaan met tegenslagen. Je hoort vaak dat mensen na een badbeat niet meer zichzelf zijn en anders gaan spelen. De mensen die mentaal het sterks zijn zullen op langer termijn het meeste winst boeken.

Ik raad je zeker aan om een keer een kijkje te nemen op bepaalde pokerscholen. Het kan nooit kwaad om bij te leren of te horen hoe andere mensen bepaalde handen spelen. Dit is voor jezelf goed en je ontwikkelt je erg snel. Je speelt vrijer en je kunt de pokerchips lekker over de tafel heen laten gaan.